Saya Kelly ejen unit trust Public Mutual. Saya nak ajak anda menjana pendapatan sampingan dengan menjadi ejen unit trust di syarikat unit trust nombor satu di Malaysia. Ini contoh peluang pendapatan komisen yang anda mampu anda capai;

Bulan 1 –  capai target sale RM100K dapat RM2750

Bulan 2 –  capai target sale RM125K dapat RM3437

Bulan 3 –  capai target sale RM150K dapat RM4125

Bulan 4 –  capai target sale RM175K dapat RM4812

Bulan 5 –  capai target sale RM200K dapat RM6640

Bulan 6 –  capai target sale RM250K dapat RM8300

Selain peluang pendapatan yang lumayan, banyak lagi manfaat yang anda boleh dapat;

Berpotensi menjana pendapatan hebat yang sangat luar biasa.

Waktu berkerja yang flexible

Pendapatan pasif masuk ke akaun anda

Subsidi rumah dan kereta

Bonus tahunan

Percutian luar Negara bertaraf 5 bintang yang percuma

Pengalaman Saya

Saya seorang yang sangat komited dalam kerjaya dan berjiwa besar. Mempunyai impian yang mengunung untuk berjaya dan membahagiakan keluarga.

Sebelum saya join Public Mutual, saya pernah bekerja di Syarikat Broadcasting (ASTRO) dan di salah satu Institusi Kewangan di Kuala Lumpur.

Sampailah suatu ketika, saya diduga dengan kemerosotan kesihatan orang tua di kampung. Keadaan memaksa saya untuk berhenti kerja dan kemudian kembali ke kampung dengan niat membantu keluarga menguruskan perniagaan yang telah diusahakan sekian lama.

Namun selepas beberapa tahun, jiwa saya meronta mencari sesuatu yang tidak lengkap dalam hidup saya. Kebebasan Kewangan dan Masa merupakan keutamaan saya!

Dari titik permulaan itulah, dengan izin Tuhan telah membuka pintu hati saya untuk mengenali apa itu Unit Trust. Niat pada mula yang hanya ingin melabur tetapi sebaliknya telah merubah keputusan saya, saya ingin menjadi salah seorang yang berjaya di dalam industri ini.

Saya nekad untuk menyertai kerjaya ini secara serius.

Mencari Ilmu dan Mentor

Saya banyak membuat research sebelum ditemukan dengan seorang yang cukup berpengalaman dalam bidang ini, En Elias Abllah. Seorang yang hebat, beliau pernah merangkul pelbagai pengikhtirafan dan anugerah dari syarikat dan memiliki ilmu yang mantap dalam bidang ini.

Bermula dengan kosong, saya banyak dibekalkan ilmu pengurusan kewangan dari platform yang disediakan oleh syarikat, banyak mengikut nasihat dan tunjuk ajar dari Leader, saya juga menjadikan ‘mentor’ yang berjaya di dalam bidang ini sebagai sumber inspirasi saya.

Cabaran

Perjalanan kerjaya baru tidak semudah yang diduga, malah tempoh 7 bulan pertama bersama Public Mutual adalah tempoh yang amat mencabar bagi diri saya.

Tidak semua pelanggan yang saya temui akan menerima produk pelaburan yang saya cadangkan. Malahan ada yang terlepas cakap, tetapi semua itu tidak mematahkan semangat saya untuk berjuang dalam bidang ini.

Segala penolakan saya jadikan cabaran untuk diri saya. Bagi saya cabaran itulah kunci kejayaan. Seseorang tidak akan berjaya tanpa mengharungi cabaran. Saya akan pastikan segala perasaan kecewa atau sedih itu dibuang sejauh mungkin tanpa menjejaskan rutin seharian.

Niat saya hanya ingin membantu dengan mensyorkan produk pelaburan yang terbaik di pasaran, sekiranya pelanggan menolak itu hak mereka, tiada paksaan dari mana-mana pihak.

Biarpun dalam keadaan yang masih mentah, selepas 7 bulan pertama itu, saya mampu membuat jualan sebanyak RM500K dengan pendapatan melebihi lima angka dan berjaya memenangi cabaran yang diberikan oleh syarikat.

Berkat kesungguhan dan tidak pernah putus asa, genap 7 bulan saya telah berjaya memenuhi impian untuk melancong ke Amerika Syarikat selama 2 minggu. Saya bersyukur kerana detik paling bermakna ketika menjejaki kaki ke Hollywood kerana itulah impian saya dari kecil.

Misi Merampas Mimpi

Saya ingin mengambil kesempatan ini juga untuk mengucap jutaan terima kasih dan penghargaan kepada semua yang terlibat dalam perjalanan kerjaya saya -Misi Merampas Mimpi.

Dari leader agensi En Elias Abllah dan Kota Bharu branch manager Pn Abiesharni Abdul Kadir yang banyak memberi tunjuk ajar dan sokongan tanpa jemu. Staff-staff KBR dan rakan-rakan UTC yang banyak membantu.

Sokongan padu dari keluarga dan para pelanggan. Terima kasih kerana memberi sepenuh kepercayaan kepada saya. Anda semua telah mengubah corak kehidupan saya sekarang.

Kenapa Saya Pilih Public Mutual

Public Mutual telah mendapat kepercayaan ramai rakyat Malaysia sebagai syarikat unit trust. Ini terbukti dengan anugerah demi anugerah yang dirangkul setiap tahun.

Ini memudahkan saya untuk memasarkan produk pelaburan Public Mutual kepada kawan-kawan dan orang ramai. Satu jenama yang tidak perlu diperkenalkan lagi.

Selain itu, Public Mutual mempunyai sistem sokongan yang mantap di seluruh negara dengan 30 cawangan di Malaysia. Sistem latihan yang teratur dan tenaga pengajar yang berpengalaman.

Terbukti dengan sistem latihan yang ada, ramai yang sudah menjadi lebih yakin dengan diri sendiri dengan penampilan yang menarik.

FAKTA #1: Lebih tiga juta account holder (individu dan korporat) dengan Public Mutual

Public Mutual menjadi pilihan jenama yang popular dalam ketegori syarikat unit trust swasta di Malaysia.

Amat mudah untuk bakal client saya untuk mempercayai Public Mutual.

FAKTA #2 : Pioneer dalam Unit Trust Swasta di Malaysia dengan lebih 40 tahun pengalaman

Public Mutual mempunyai pengalaman yang amat lama dalam bidang pelaburan di Malaysia. Tidak banyak syarikat yang boleh bertahan lebih daripada 40 tahun. Saya yakin dengan Public Mutual.

FAKTA #3: Public Mutual menguruskan lebih RM 70 billion dana pelaburan

Dengan menjadi agent unit trust Public Mutual, saya menyertai dan melibatkan diri dalam industri kewangan yang berbillion ringgit.

Tidak diragui lagi, pilihan bersama Public Mutual adalah satu pilhan yang tepat.

Rancangan Masa Depan

Tidak mustahil bagi saya untuk melonjak ke pangkat seterusnya sebagai Agensi Manager (AM) dalam masa 2 tahun dari sekarang dan mencapai tahap tertinggi sebagai Group Agensi Manager (GAM) dalam masa 5 tahun akan datang.

Saya bercita-cita untuk melahirkan lebih 100 UTC yang ingin mengubah kehidupan, yang mempunyai impian yang besar dan yang sanggup diajar, ayuh kita sama-sama menuju ke puncak!

Justeru itu, saya dengan besar hati mengajak dan mengalu-alukan ejen-ejen baru menyertai saya di bawah naungan Agensi Saff Associates. Saya sedia membantu dan membimbing anda semua yang ingin berjaya agar dapat mengecapi impian sebagaimana yang saya nikmati.

Tekad dan mesti kuat semangat untuk menerima penolakan, jangan cepat berundur. Rebutlah peluang ini menjadi ahli perniagaan yang berjaya, bukan sekadar ejen yang biasa-biasa.

Langkah-langkah untuk jadi ejen unit trust Public Mutual

Cukup mudah untuk anda bermula dalam bisnes Unit Trust, secara Part Time atau Full Time. Jika anda tak sabar lagi untuk menjana pendapatan sampingan, jom contact saya

Kelly 0139338228

Sila sediakan dokumen seperti berikut:

  • 2 salinan kad pengenalan
  • 4 keping gambar passport
  • Salinan dan sijil original SPM/ Diploma/ Degree
  • Yuran exam RM250

atau isi maklumat dan click submit, untuk saya hubungi.

Kisah Saya Jadi Ejen Unit Trust Public Mutual
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *