Public Mutual Kota Kinabalu, Sandakan dan Tawau menjemput saya untuk memberi taklimat bagaimana jadi ejen unit trust. Saya juga berpeluang untuk menyampaikan workshop bagaimana nak rekrut untuk leader-leader di sana .

Tujuan utama jelajah ini ialah untuk menimbulkan kesedaran kenapa penting untuk membangunkan agensi di samping berkongsi pengalaman bagaimana untuk rekrut ejen dan bagaimana menguruskan agensi.

Point pentingnya ialah, kita tak boleh hanya selesa dengan buat personal sales sahaja. Buat kerja personal sales bermakna kita beroperasi di self-employed quadrant. Ramai sangka dengan menjadi ejen unit trust mereka dah ada bisnes sendiri. Tetapi yang sebenarnya business own them.

Kecuali apabila anda mula membina agensi dan system sendiri.

Tentu anda pernah dengar Cash Flow Quadrant oleh Robert Kiyosaki. Menurut Robert ada empat cara bagaimana menjana pendapatan. E, S, B dan I seperti dalam gambar di atas. E dan S bersifat active income manakala B dan I bersifat pasif income.

Bukan tidak boleh dapat komisen tinggi dengan buat personal sales. Saban tahun pun ada beberapa orang yang buat personal sales melebihi RM 10 juta setahun dengan komisen beratus ribu. Tidak dinafikan juga dengan berkuli pun boleh mempunyai pendapatan tinggi seperti CEO, COO dan C-Suite yang lain.

Tetapi ada lagi jenis pendapatan yang lebih baik di quadrant Business Owner. Di sini, system yang bekerja untuk kita. Di Public Mutual, kita sudah ada pun system. Cuma yang perlu ialah untuk anda mula rekrut downline dan bina agensi.

Untuk pindah ke Business Quadrant perlu skill set yang berbeza. Tapi ramai tak buat sebab bina agensi memerlukan komitmen dan kesabaran yang tinggi.

Usaha dan masa dilaburkan bukan seperti buat personal sales. Hasilnya lambat yang buat orang malas nak recruit. Baik buat personal sales yang lebih mudah.

Tetapi lagi lambat anda tangguh bina agensi, lagi lambatlah anda dapat hasil. Pepatah cina mengatakan, masa terbaik tanam pokok ialah 10 tahun dahulu, masa kedua terbaik ialah sekarang.

Kota Kinabalu
Sandakan
Tawau

InsyaAllah saya sudah pun mula membina perintis agensi saya di Sabah. Negeri di bawah bayu ini mempunyai potensi besar untuk diteroka.

Jika anda mempunyai cita-cita untuk majukan diri dan belajar bagaimana menjadi ejen unit trust, kami sedia membantu. Branch Manager Ms Lim, Mr Jonathan dan Ms Janice mengalu-alukan kedatangan anda.

Hubungi saya,

Elias 0127176903

Atau isikan maklumat anda di bawah untuk kami hubungi

Jelajah Peluang Jadi Ejen Unit Trust di Sabah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *